søndag 13. januar 2008

Jeg presenterer pus


Pus sitt fulle navn er Tim Villy Gyldenløve. Han kom til oss for ca 5 år siden og det har uforbeholden gjensidig kjærlighet hele veien.
Han vil gjerne være konge i eget rike, noe som ikke alltid er like lett å opprettholde. Han ligger i stadige stridigheter om grensetraktene i sør med nabokatta. Nabokatta heter Buster, er like rød og like gammel som pus. Buster vil helst være i fred, pus vil helst være der han er. Det blir bråk av sånt.
Pus er en jovial pubkatt. Kattepuben er i skogen. Der tilbringer han mye tid og kommer sent hjem. Han tar gjerme en etterpåfest under naboens syrin, heldigvis med naboenes tillatelse.
Pus er et forbilde for unge jyplinger, helt til de selv blir kjønnsmodne. Da tar vennskapet brått slutt og pus er atter tilbake som konsulent (ja, han er altså kastrert...)
Mange ganger har vi fundert på å finne en kompis til pus, men vi bor i et bittelite hus og har utsatt anskaffelse av flere katter til vi får større plass.

torsdag 10. januar 2008

Bye bye, jul

Jeg har ikke mye julepynt. Det jeg har får plass i ei lita eske.
Å pakke pynten sammen er like vemodig som det er det er forventning knyttet til å åpne lokket neste jul.
Øverst i eska ligger husets herres julestrømpe. Pus fikk også julestrømpe i år, akkurat stor nok til å romme en god bit tørrfisk. I husets herres strømpe er det plass til adskillig mer. Og den skal selvfølgelig fylles til randen!