onsdag 19. august 2009

Etter det kjærkomne regnet...

...kom det mere regn. Egentlig helt greit, men det hadde passet bedre om det ikke kom om ettermiddagene og ellers akkurat når jeg har hatt mulighet til å være ute.
Og i går fikk fjelltoppene hvit hatt...
Meteorologen på radioen sier vi ikke skal bry oss om det, for det blir varmere til helga.

Plutselig hadde jeg fått stukket konturene til nyplenen og luket bort det aller meste av ugress i bedene. Bare noen små "lommer" står igjen, der kommer jeg ikke til før plantene begynner å visne ned. En del av bedet opp mot skogen er allerede blitt restrukturert, der havnet mange planter i et evig kaos tidligere i sommer. Etter ganske kort tid begynte tabbene å åpenbare seg. Den største tabben var å plante en phalaris i midten. Den har vokst sånn på seg at jeg ikke får flyttet den før til våren.

Hestemøkk kan inneholde mye spennende. I år var det da uante mengder soleiefrø i den, og de har spirt godt i regnet. Nå har jeg fått rusket bort det aller meste, men det popper stadig opp. Jeg antar dette er et signal om at mengden ugress alltid vil være konstant...

Jaja, man lar seg ikke stoppe av noen uønskede.

Pakke ankommet fra min hemmelige hagevenn, den får jeg komme tilbake til. Men jeg kan si så mye som at jeg ble kjempeglad når skoeska ble åpnet :)

Og så måtte jeg bare sende ei bestilling til planteliste.net. Det skulle jeg egentlig gjort for lenge siden, men... Det lønner seg visst å være treg, for plutselig var det salg!
Får komme tilbake til det også...

So long!

5 kommentarer:

solfrid sa...

Oj, salg hos Bjørnar - jeg må løpe!!

Miamaria sa...

Oy, har han salg ja. Der hadde jeg jo planlagt å handle. Hmmm. Akkurat kommet heim fra ferie med masse planter jeg ikke har plass til. Hmmm. Skitt. Takk for tipset!

Mia sa...

Den plantelisten må jeg sjekke, den har gått meg hus forbi.. ganske enig i regntidene, hvorfor akkurat når jeg er ferdig på jobben, etter middagen. kan vi ikke be om å få regn litt tidigare på dagen og oppehold sån fra kl 15.00 :)

AnneKa sa...

Eller aller best, sol om dagen og regn om natten, når vi først skal ønske :) Hvit hatt allerede, det var tidlig det. Håper metrologene har rett:)

alexia sa...

Takk for den du... ;) hehe...det fauk det avgårde ei bestilling....