torsdag 18. februar 2010

Å planlegge eller ikke planlegge...!

 
Postkort fra det lille huset i skogen  
6. februar, før det store snøfallet


Det tenkes og grubles på så mangt i det lille huset i skogen for tiden. Siden kommunens folk ikke er av de raskeste får vi tidligst vite noe før i slutten av neste uke om byggesaken vår kan behandles raskt og smertefritt eller vi må gå veien om planutvalg og formannskap og det som verre er.
Å planlegge årets sommersysler er helt umulig foreløpig. Hvis dette blir en kjappsak blir antagelig sommeren brukt til å grave opp planter og finne et trygt sted å sette de utenfor maskinrekkevidde.
I tillegg ble det klart etter et solid snøfall i forrige uke at endel av trærne her står for fall. Flere av trærne på nordsiden av huset er syke. Et av dem gikk i bakken i en høststorm, i helga knakk et annet over strømkabelen inn til huset. Vi måtte få assistanse fra kraftselskapet for å få sagd det ned. Heldigvis gikk det bra...

Så hvis huset blir større og skogen blir borte, hva skal bloggen min hete da??

Ellers går tida med til å frese gjennom interiør- og hageblader på jakt etter nye ideer. Midt i bunken med gamle  Gardener´s World- blader begynner jeg å fabulere om det ultimate hagebladet. Jeg må lage mitt eget engang, det hadde vært stilig!!
Et blad, eh -magasin, som kommer ut kanskje fire -seks ganger i året, med så tidløst innhold at det kan være aktuelt om ti år. Selvfølgelig sett fra nordlig perspektiv hvor herdighetssone 5++ er normalen.
Jeg har allerede noen nummer ferdig planlagt i hodet, det er bare å levere millionene.
Kontonummer oppgis på forespørsel ;)

fredag 5. februar 2010

Tung prosjektering...nå med ny vri

Forrige fredag tok vi mot til oss og dro på et informasjonsmøte om husbygging.
Det var forvirrende og forløsende. Den forvirrende delen er selvfølgelig alt regelverk som man skal forholde seg til og den lille innsikten man får om hvor innviklet det faktisk er å bygge et hus nåtildags. Forløsningsbiten kom inn i bildet i dag. Husets herre avtalte en befaring med en av karene fra byggefirmaet. Han har nå vært her og sett og VIL BYGGE HUS I HELE HAGEN MIN!

Hva skal jeg gjøre da? var min første tanke. Hagen min...!
Men det finnes løsninger på alt. Mannen som var her så bare muligheter, og ikke alle problemene som vi har sett komme seilende. Jeg får en mindre hage, men et ordentlig hus. Det er høyt på ønskelista, må innrømmes. At vi får to nye naboer er en liten bivirkning, men vi får samtidig en økonomisk letthet som er helt utrolig fristende.
Jeg må også pent snevre inn mitt interessefelt hvis planene skal bli en realitet. Nå blir det blir woodland og hekk. Og klatrende roser på husveggene, kanskje får jeg plante naboenes hus også?

Til uka signerer vi fullmakten som skal til for å starte prosjekteringen. Så får tingene gå sin gang i ujevne steg fremover. Dette bir nervepirrende.

Jeg føler meg litt hageløs akkurat nå, men det kommer nok raskt til å rette seg når drivhustiden nærmer seg. Det er ikke lenge til nå, skal jammen prøve å bryte meg inn der i helga, sist jeg prøvde var låsen pinnfrosset.
Jeg har også tenkt å så mine egne blodbeger i år. Frøen ligger klare, må bare finne en passende såpotte...

Ønsker alle som er innom en strålende helg!