torsdag 24. desember 2009

Litt på halv tolv....

...og med uventet frynsete kanter senker julefreden seg nå i det lille huset i skogen.
Kattene og husets herre tar en liten powernap og jeg prøver å brenne en cd på den nye macen som kommer uten bruksanvisning (ikke alt er like logisk, ser det ut til...), det ser ut til å gå på et vis.
Julelysestakene er plassert, juledukene er ikke strøket, men tilstrekkelig slette til at det er akseptabelt. I gangen står ei bøtte med tulipaner og ei bøtte med hjemmelaget lammerull. Julegaven er redd opp, -herlige gåsedundyner som er lange nok. Som å sove i en sky :)

Jeg ønsker alle dere som er innom en fantastisk jul!
Nå står juleknasket for tur :)


mandag 14. desember 2009

Turboadvent med nye elementer

Dagene går bare så altfor fort, alt jeg har rukket å gjøre hittil i desember er å planlegge, -og å ta det helt steike med ro. I år har jeg tilogmed skippet lussekattene, ihvertfall på luciadagen.
Jeg har erklært meg som juleminimalist for en tid tilbake, og den beslutningen sitter. Jeg fikk det bekreftet i en liten meningsutveksling med husets herre her forleden. Han spurte meg om et eller annet som skulle anskaffes til jul, hvorpå jeg svarte at "Det er ikke så viktig. Jeg har jo deg, to pusekompiser, god seng å sove i, og vedskjulet fullt av ved..."
Jeg kjente at det var helt sant.

Så gikk jeg på min (øh, vår) nye iMac (som kom i hus etter at pc'en døde momentant sist søndag) og svidde av litt penger på netthandel, bare til meg selv. Livet er herlig :)

PS: Jeg har fremdeles kjøpt en og en kvart julegave...



...Og jeg gleder meg til sommern...!

lørdag 5. desember 2009

Bilder og mapper

Jeg har fått en utfordring fra Orchis:

1. Finn fram den 4. eller 7. bildemappa
2. Finn fram det 4. eller 7. bildet
3. Skriv litt om bildet.
4. Send utfordringen videre til 5 nye.


 Jeg blir ikke helt enig med meg selv hvilket bilde jeg skal vise frem, men skal jeg gå rett på den 7. mappen og det 7. bildet havner jeg på dette:



Bildet er tatt 8. januar 2006 på en av de første turene jeg gikk i skogen ovenfor huset etter at vi flyttet hit rett før jul 2005. Jeg hadde ingen anelse om hvilke små perler som gjemte seg i det jeg trodde bare var skog, men som viste seg å være et småkupert molandskap med stier og veier på kryss og tvers. Og plutselig åpner det seg utsikter som denne...
Fjelltoppen  rett under månen heter Hamperokken, et yndet turmål for en litt over middels sporty fjellgeit. Foreløpig beundrer jeg utfordringen fra langt hold.

Om jeg dukker ned i årets mapper havner jeg på dette bildet:





 Jada, der var de. Pottene med prikleplanter. 154 stk, pluss krokusene fra påsken. Ytterligere kommentarer unødvendig.

Sende videre? Værsågod :)

fredag 4. desember 2009

Mørketidas plusside





Utsikt mot lyngsalpene, nesten fullmåne, -og "bare" 12 minus




tirsdag 1. desember 2009

Med stormskritt mot jul


Sett det før? Tromsdalstinnden er min daglige utsikt og forandrer ofte utseende.


Vi er der igjen. Mørketid, vinter, advent.
I kaos og stress, med pynt og kos.
Er jeg klar? Forberedt? I rute?

Som vanlig kommer nok julekvelden på kjerringa. Det ser ut til å være min stil.
Enskjønt, -handlelisten er klar. Den ble skrevet etter fjorårets begredelige jul og kommer nok til å holde i massevis.
I år snur vi på flisa. Julematen spises før jul, sånn at man kan slappe av de dagene man har fri.
Julegaver er som vanlig et eget kapittel, jeg har ikke kjøpt en eneste...

Kong vinter har endelig lagt igjen et forsiktig visittkort, og nesten to måneder siden sist. Oktober startet med snø, men siden så vi ikke mer til den. Frost har det derimot vært, innimellom regn og oppholdsvær. November har vært helt strålende, hørte rykter om soltimerekord. Heh!?!
Nå er det to måneder til neste gang sola skinner ned i fjorden, men tiden sier bare !svoosj! så er vi der igjen.

Hage og frø har nesten blitt fremmedord i det lille huset vårt. Jeg har ikke gjort et eneste fremstøt på noen av frontene, bortsett fra å konkludere med at presenningen ligger skjevt på drivhuset. Men sist lørdag, midt i kaoset på jobb, begynte jeg plutselig å lure på når Impectakatalogen dumper ned i postkassen. Dermed konkluderte jeg med at det er håp. Og utpå nyåret kommer nok lengselen etter lukten av jord sigende....:)



 29. november, en situasjonsrapport, takknemlig sminket av kong vinter



I løpet av høsten har annekset, -også kalt sjåen, tatt form. Husets herre har snekret som en helt, godt hjulpet av diverse konsulenter og eksperter. Taktekking mangler, men ellers er det viktigste på plass. Jeg har ti tommeltotter så jeg har ikke tatt i en eneste hammer, bare stilt dumme/ ikke fullt så dumme spørsmål. Utpå ettervinteren tar vi nok fatt innvendig, da får jeg kanskje gjort litt nytte for meg. Og kanskje stuper jeg uti til sommeren og snekrer platting og levegg. Det tror jeg får være mitt hovedmål for neste sommer. Uansett skal det bli deilig å få det ferdig til bruk. Å få 15 kvm ekstra betyr mye når man boltrer seg på 60 kvm til vanlig...

Akkurat nå er hovedsaken å få opp nyinnkjøpte mørketidsgardiner og installere så mange lysestaker som mulig. Huset skal bli til en mørk hule for et par måneder, før lyset får flomme inn igjen når vi er drittleie av mørket mot slutten av januar.Begge deler blir bra!

Ønsker alle dere som er innom en flott advent :)