onsdag 28. april 2010

Tinesnø og sånn

Vi skvatt litt når vi stod opp i morres. I løpet av natten har det deisa ned 30 cm med hvit, bløt masse. God tinesnø... :)
Nå er det jo overhodet ingen bombe at det kommer snø her sent i april, så det er bare å ta det med fatning og være glad for at sommerdekk ikke er kommet ut av kjellere og garasjer.
Lufta er fremdeles full av snø, brøytebilene kjører langs hovedveien i skytteltrafikk og det aller beste man egentlig kan gjøre er å fyre i ovnen og bare fortsette med det resten av kvelden.


Det er så hustrig ute at det ikke frister å gå i drivhuset engang, jeg måtte mote meg skikkelig opp for å hente en kvast med rosmarin til pizzaen.  Ja, for det er urter som foreløpig er startet opp, endel sådd og noen tjuvstartet på Mester Grønn. Nå har jeg endelig klart å få løs en jordsekk som har ligget under snøen hele vinteren, så nå kan jeg få sådd litt av staudene også.
Sommerblomster blir droppet, bortsett fra malvaene. De MÅ jeg bare ha. Og kanskje litt blomkarse.

Det Store Husprosjektet går sin skjeve gang. Nå har vi ihvertfall fått på det rene hvordan ting ikke kan gjøres. Siden kommune selv sitter på eiendom her i nærheten blir alle som vil bygge møtt med avslag, som blir klaget på både en og to ganger. De som er tålmodige får til slutt tillatelse.
Nå har vi ihvertfall fått tillatelse fra grunneier til å flytte veien slik at bakken ikke blir så bratt, så da er det ihvertfall et bittelite skritt nærmere å få utarbeidet en plan og få et kostnadsoverslag.

Siden det er så mye usikkerhet rundt husprosjektet har det ikke vært helt lett å finne ut hva jeg skal ta meg til i sommer. Etter mye pønsking er alle planer lagt på hylla. Jeg går for den enkle metoden; kjøpe flere planter, ingen plan. Fint, ikke sant?Og siden jeg ikke gidder å ta flere bilder av nysnø på denne siden av sommeren kan jeg heller vise et bilde fra i fjor vår. Ikke i min hage, men det kan godt få bli sånn hos meg. Med unntak av tulipanene da, de få fortsette å være i Keukenhof, der bildet er tatt.
Ja, et til! Jeg har plass til alle disse...Sånn, det hjalp litt på en noget sliten moral. Nå tror jeg at det er på tide å finpusse bestillinga til planteliste.net.

3 kommentarer:

Mia sa...

Dom gula, nedersta har jag faktiskt, men mina har nog muterat till miniatyrer, ska dom bli så stora??
Din plan följer jag jämt, håller i massor, det är bara att handla, och sedan hittar man alltid en plats :)

Rita sa...

"....flere planter, ingen plan"

Helt etter mitt hjerte :D

Prøver å trøste meg med at det sikkert blir sommer i år også.....

Pusepilde sa...

Mia, de ser veldig store ut her men de er ca 30-40 cm. Mange planter reagerer med å bli mindre hvis det er for tung jord, i Keukenhof sto disse på en voll, sannsynligvis med lett og fin jord proppfull av gjødsel...

...Og sommer blir det, det er det eneste jeg vet :)