tirsdag 19. august 2008

Inspirasjoner, idemylder og forandring

Depresjoner fører ofte kreativitet med seg. Om det er snakk om selvoppholdelsesdrift eller noe annet rart vites ikke, men jeg er ihvertfall ikke så desillusjonert lengre.

Etter at vi kom hjem fra ferien så jeg gjennom bildene fra Wij trädgårdar, - og spesielt Skogens trädgård, ganske mange ganger. det var så mange lure ting og fiffige løsninger der som bare stemte. Så jeg kjøpte likesågodt boken 12 trädgårdar av Ulf Nordfjell, -som har designet Skogens trädgård, hvor bla denne hagen blir beskrevet. Om noen ikke har vinterhagelektyren i orden anbefaler jeg denne boken på det varmeste.Jeg leste boken fra perm til perm på lørdag. Søndags ettermiddag var jeg sprekkferdig...
Jeg satte meg ned med blanke ark, blyant og viskelær, kart, tidligere planskisser og bilder. Jeg fikk skissert og notert tre (store!) prosjekter, inkludert plantelister (med åpne felter...)
Flere prosjekter og løsninger på eksisterende problemområder driver og svirrer rundt i hodet mitt ennå, de er liksom ikke helt klare for papiret ennå.

Uansett, nye planer fører til nye behov. Og da snakker jeg planter, selvfølgelig.
Jeg må ha mye mer hosta, diverse gress, geranium, iris. Hemerocallis må prøves mer, fortrinnsvis enkle gule. Jeg må så mere markjordbær, de er uterkede kantplanter i min delvis temmede skog. Og jeg bare må ha noe oransje.
Ut går nærsyntplanter, bortsett fra de som er så søøte at man ikke kan gå forbi :roll:
Husets herres putehageplan består dog, og min lewisiasamling går ingen steder!
Foreløpig er det fullføring av steinkant som står øverst på gjørelista, men gjett om jeg klør i fingrene...

Husets herre tok med seg en drivhusbrosjyre fra plantasjen i dag. Dermed var han i gang med planlegging av tomathus/lysthus.
Spørsmålet blir vel helst hvor stort drivhus vi skal ha og hvor mye penger vi skal legge i prosjektet. Jeg kan godt tenke meg å ha et drivhus som han holdes frostfritt hele året, og da vil det koste litt. Husets herre vil ha et drivhus med ordentlig murte bed til tomater og annet. Nå sitter han og leser i drivhusboka mi for å plage meg.
Innimellom kommer det et utrop fra stua; skal det kanskje være varmekabler i gulvet??, hva med belysning?? Hjælp!

---

Til slutt må jeg bare nevne at nå kommer sola inn i drivhuset på dagen også!
Endel trær måtte sages ned siden de ville være i veien for annekset, og dermed har jeg nå et skogholt med halvskygge og et drivhus med sol både midt på dagen og om kvelden.
Skogholtet blir forøvrig sakte men sikkert fylt med oppmalt kvist fra de nedsagde trærne, så er det klart for påfylling av jord (når nå det måtte bli..)

2 kommentarer:

potentilla sa...

Har du nevnt strømprisene til den varmekabelfantasten???
Ikke for å være negativ altså, men....

Pusepilde sa...

Duh, har ikke sagt et ord om hva årets tomater og agurker koster. Jeg skal sette opp vindmølle...