søndag 26. oktober 2008

Vel blåst

Jeg erklærer herved hagesesongen 2008 for lukket.
Jeg har ryddet alt som skal ryddes, plantet det som skulle plantes og satt løkene fra i fjor. Et lite tilskudd i år i form av en pakke med allium 'Purple Sensation' har også kommet i jorda, de fikk til og med sin egen gjødsel.
Drivhuset har fått hatten på i form av dobbel presenning godt spent fast med tau og stropper. Eneste gjenstående ute er litt greier i grønnsakskarmene, det tar jeg når jeg har spist opp resten av purreløken og brokkolien.
Planlegging av neste sesong er allerede i full gang. Jeg sitter dypt nede i boka Drømmeplanter til den naturlige have av Piet Oudolf, en perfekt bok for meg som skal ha store planter og har plass til mange av hver. Og til min overraskelse oppdager jeg etterhvert som jeg leser meg gjennom plantelistene at utrolig mange av plantene har god herdighet.
Åååh, hvor mange frø jeg må så... Og da blir det så fiint. Sukk!Today I have finished this years outdoor gardening.
I have planted all plants and bulbs. The greenhouse is prepared for winter, and so am I.

The next season is already started, the first seed order is on it's way, and I am well into making a huge wishlist for next years puchases. I've been reading in Piet Oudolf's Dreamplants for a Natural garden for a while, and the more i read through the plant lists, the more plants I discover that actually can survive up here (approximately zone 3/4, something like that). Couldn't be better, I need big plants, huge plants. And I am about to find a lot of them as seeds, and propagate them myself....!

13 kommentarer:

camellia sa...

Vad flitigt du är! Blir avundsjuk, jag har massor kvar att göra. Och jag tycker bilden är underbar!
Ha det bra, långt långt där uppe.

Miamaria sa...

Er det mulig å legge inn bestilling på bilde av den drivhussikringa? ;) Her eller på forumet i drivhussikretråden?

Charlotte sa...

Næmmen for en søt grønn liten tass.
Hagen min får jeg liksom ikke helt stengt i år. Mangler både vilje og ork. Dessuten blomstrer petuniaenen enda...

Sigrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sigrid sa...

Jeg fjernet den forrige kommentaren min pga skrivefeil.

Piet Oudolf er en av mine favoritter også. Anbefaler et besøk til Drömparken i Enköping, hvis du noen gang er i Stockholmstraktene. Svæære staudebeplantninger som er vakre hele sesongen :-)
Kjempestilig bilde av den larven :-)

Elisabeth sa...

Det er så deilig å ha noe å glede seg til, og ingenting er vel større glede for oss hagegale enn å så et frø :)

Røsslyng sa...

kjempetøft larvebilde! :)

Er langt i fra vinterklart her, men forhåpentligvis kommer det ikke frost med det første.

Pusepilde sa...

I fjor fikk jeg ikke ryddet alt før snøen kom, det var irriterende og umotiverende å rydde opp i snøslaps. I år har vi vært heldige og ikke fått snø tidlig i oktober, som foregående år, så da har det vært greit å få unna ting. Jeg er egentlig et stort rotehode som gjerne utsetter ting litt for lenge... Men jeg har ikke hjerte til å stoppe de som ennå blomstrer!

Pusepilde sa...

Miamaria, jeg skal ta bilder en av dagene og legge ut;)

Sigrid: Jeg hadde sååå lyst til å dra dit i sommer når vi var i nærheta. I stedet ble det Wij trädgårdar, jeg angrer ikke.
Men neste sommer...!

Og frøene kom i dag, kjapt levert. Jeg hadde blingset og havnet over 200,-, men det hadde tydeligvis gått greit :)

Karin A sa...

Vilken underbar bild! Jag är också inställd på vinter och bokläsning nu men ännu återstår lite trädgårdsarbete för mig, t.ex. frossa i tulpanlökar på rean och plantera i krukor. :)

Pulsatilla sa...

Å, den boken har jeg også drømt meg endel bort i! Det flotte er jo som du skriver, at mange av sortene har god herdighet så vi har en sjans til å få det til her i nord!

her er det langt fra vinterklart, og kjenner jeg meg selv rett blir det ikke helt vinterklart i år heller.

Linn sa...

Har insett att trädgården inte kommer att bli ordentligt avslutad i år. Det är KALLT ute (fick första snöflingorna igår). Påskliljelökarna ligger fortfarande i sin påse och vill inte, trots ivriga övertalningsförsök, hoppa ned i jorden själva.

Anna sa...

Vilken härlig och inspirerande bok! Och tack för att du lagt till mig på din favoritlista :O)! Härlig blogg du har. Man känner riktigt hur det känns att vara där och så fina bilder. Svårt att tänka sig hur det är med mörkret där så här års. Har ännu inte vant mig vid att här är mörkt kl. 17! Men nu är det ju inte lång tid till att frösäsongen är här med planering och arbete! ;O) Ha en bra måndag! //Anna