søndag 7. desember 2008

Annerledes advent

Årets advent får et litt annet preg enn tidligere tenkt.
Høyest prioritet akkurat nå er å få nye puser i hus. Ja det blir to.
I morra skal vi hilse på Milli Vanilli og Zimba, to kosegriser og kranglefanter. Blir det ikke full klaff der finnes det flere vakre små vesener som trenger nytt hjem.

Husets herre hadde en lengre prat med dyrlegen her om dagen. Hun kunne fortelle at blodpropp er en relativt vanlig dødsårsak hos katt. Pus har sannsynligvis hatt en medfødt hjertefeil. Ene hjertekammer kan ha vært forstørret og ført til at blodet pumpes saktere rundt i systemet, med fare for levring som følge. Symptomene er så diffuse at det ikke lett å se om man har å gjøre med en varmekjær kosegris eller en syk katt. Når katter i tillegg gjør sitt beste for å skjule at de ikke er helt i form blir det ikke enkelt.
Når vi nå fikk tenkt oss litt om har aldri pus vært glad i vinter. Han har enkelte ganger brekt seg når han har vært ute i kulda og dyp snø. Han har vært spesielt rolig nå i det siste, men har oppført seg som normalt ellers, -mast fisk, fanget fugl, forstyrret oss og krevd kos etter alle kunstens regler. Helt til siste slutt.
Det er ikke noe vi kunne gjort fra eller til. Vi ga pus det livet han fortjente. Jeg velger å tro at han har hatt det så bra han overhodet har kunnet.

Jeg er spent på fortsettelsen. Forhåpentligvis blir det en actionfylt jul.

------

Fant en videosnutt fra noen år tilbake (av noget laber teknisk kvalitet)
Snakk om å være fornøyd med serveringa :)

11 kommentarer:

Jolima sa...

Det blir spennende å følge med på hva som skjer videre! Har selv bare erfaringer med å få - og miste - hunder, men jeg tror det er hhv like spennende og tragisk uavhengig av om det er katt, hund eller andre dyr/fugler!

En katt er definitivt ikke bare en katt! Dine/deres katter tror jeg såvisst har/får det så bra som en katt kan ha det! Lykke til!

potentilla sa...

Ååå, så fine. Lars Og Line var jo også en mulighet. Nei, detta blir spanande, du :)

Charlotte sa...

Guri, dette blir spennende. Hvis du får lyst til å lage en egen katteblog om dem, hint-hint. Så har jeg en samleside: www.katteblogger.blogspot.com

Elisa sa...

Trist med gamlepusen... Håpar det klaffar med dei andre to, kjempefine var dei!

Pusepilde sa...

Det ble ikke Milli Vanilli og Zimba, det kom en annen løsning inn fra venstre som nok vil skape liv og røre i heimen. Jeg gleder meg :)

potentilla sa...

Hahaaaaa....kattunger :)

Villrose sa...

Så bra! Uansett vil den/de få et godt liv i din heim...

Pusepilde sa...

Hihiii, Potentilla :D

Modellpus og laban ankommer i begynnelsen av neste uke hvis alt går etter planen.
Nå er det ut å kjøpe bur og sånn...

Pusepilde sa...

Og, jeg skal tenke på det Charlotte;)

Gunilla sa...

Hej.
En blogg från nordligaste Norge, vad spännande jag tittar in snart igen.

Ha en trevlig Lördag

Gunilla

Anna sa...

Hej Hilde!

Ja Pus ser verkligen ut att se fram emot maten! Så söt.. //Anna