søndag 20. september 2009

Skal det være no' mer før vi stenger?

Etter en av tidenes varmeste august er vi i ferd med å riste oss ut av noe som må være den mest utrivelige september noensinne. Det har regnet og blåst nesten hver bidige dag.
Siden siste innlegg har jeg altså ikke fått gjort en dritt. Jeg er frustrert og oppgitt. Planer blir forskjøvet, ting jeg gjerne skulle ha fått gjort før vinteren forblir ugjort. Jeg vurderer til tider å finne meg ny hobby.

Nå pakker vi lekene og forbereder oss på vinter istedet.
Halvparten av tomatplantene er kastet ut av drivhuset, resten av jungelen åker ut neste helg. Så må det ryddes i potter både med og uten innold. Og kanskje finner jeg sekatøren underveis, den har jeg ikke stt siden i juli. Mengden med upriklet frøsådd er minst like stor som i fjor.
Og overvintringsmetoden blir nok den samme som i fjor; potter lagt på siden tett i tett for å unngå vannsamling. det gikk ihvertfall helt strålende sist vinter. Og hvis jeg tar et løst overslag over antall småplanter i de pottene vil summen rope ut at her skal ikke sås meget til neste år... Kanskje under hundre??

Selvfølgelig er det små gleder langs veien.
Bonicaen som ble plantet i vår blomstrer så lystelig ved trappa. Den lyser godt opp med sine sukkertøyrosa klaser og tåler heldigvis mye regn, selv om de henger ganske lavt med hodet til tider.
Det har ikke vært frost her ennå. Jeg tror det må være ny rekord?
Georginene holder koken, om enn litt skadeskutt av snegler og vind. Hostaene har derimot begynt å takke for seg, men de har virkelig fått vist seg frem i år. Det er jeg fryktelig fornøyd med.
Og i kaoset i grønnsakskarmene har jeg funnet masse poteter, - store, fine og gode :)
Jeg har også myst litt på hvitløken som ble satt i juni. Der har nok sommerens varme slått til for fullt, på bekostning av fennikel og rødbeter som har kvittert med å gå fullstendig i stokk...


Bonica, sukkertøysøt

Lysene er tent, det er varme i ovnen. Vin i glasset. Vi skal nok overleve..;)

10 kommentarer:

Mia sa...

Det føles da litt godt også, at stenge hagen for denne sesongen, men varmt i august?? den regnet bort den, men september har vi hatt nydelig vær :)

Villrose sa...

Bonica? Si meg, har du konvertert :-)

Ellers: Ser ut som dere har 'omvendt' sommer som her. Her nytes fine, passe varme septmberdager mens vi holdt på å regne og blåse bort i juli - august.

Det kommer garantert bedre hagedager. Og 100 sorter er for pyser.

RandiF sa...

Her har både august og september regnet bort. Og mer skal det komme iflg. værmelderne....Har heldigvis fått ryddet, vasket og isolert drivhuset, så får bare resten av hagen seile sin egen sjø....bokstavelig talt...:-(

Vivi sa...

I motsettning til deg, har vi hatt en fin september. August var heller dårlig her.
Høsten er her og hagen er stengt for denne gang. Hyggelig med varme på ovnen og vin også da. Kos deg.

TurboLotte sa...

Tja. Været har ikke vært så galt de siste dagene her. Men ikke noe spes nei. I det hele tatt har sommeren vært tragisk. Gleder meg til å pakke bort alt å begynne på nytt til våren gitt!

Pusepilde sa...

Mia:
Jo, det føles litt godt. Det gjør faktisk det. Jeg vet at iveren er desto større til våren. Og når jeg tenker på at jeg faktisk har puslet ute i et halvt år siden begynnelsen av mai, er det helt greit med nærmere et halvt års pause igjen.

Jeg vet jo (så altfor godt, egentlig) at jeg kan bare fortsette der jeg slapp til våren.
Nå må jeg bare huske å skrive flyttelisten klar til våren kommer, så jeg slipper flytting av planter midt på sommeren...

Villrose:
Ehm, jeg har gitt etter på enkelte områder. Min overdrevne respekt for roser er totalt borte etter at det kom et par voksevillige eksemplarer til gårds. Til neste år planter jeg rosehekk...;)

Gunilla sa...

Ja det känns ju lite vemodigt att behöva stänga trädgården för hösten brukar ju vara fin med fina färger. Här har det varit ganska fint väder. Jag har varit bortrest i två veckor till Kreta så jag har inte behövt känna på vädret.
Idag har vi fint och soligt väder.

Ha det gott

Gunilla

Anna sa...

Här har också varit en lång varm sensommar och det är härligt. Och ja ni ska nog overleve ;-)

Anna sa...

Här har också varit en lång varm sensommar och det är härligt. Och ja ni ska nog overleve ;-)

josimo sa...

Det er også en form for lykke og sitte inne i godstolen med no varmt i koppen og planlegge neste års hageevenbtyr- alltid noe nytt som står på ønskelisten.