onsdag 14. oktober 2009

Her kommer vintern...

Første vinterdag i dag, i følge kalenderen.
Her er vi snart en uke inn i vinteren, jeg har sågar vurdert å gå på ski allerede.
Sist lørdag var det fantastisk flott vær her, jeg fikk endelig rydda siste rest i og rundt drivhuset. Jeg fikk revet ut all gammel bobleplast og kastet en hel masse ukurante potter og annet som ikke brukes. SÅ utrolig ryddig det ble!!
Så var det høstens pottegjemsel... Tror aldri jeg kommer til å oppleve en vår uten å finne en gjenglemt potte hist og her. Snøene har satt en effektiv stopper for videre leting. Jeg vet at det ennå står noen potter rundtomkring, men de er nå godt fastfrosset, jeg gidder verken å grave meg ned eller rive dem løs.

Jeg lot georginene gå i år. De var blitt så sinnsykt store i løpet av sommeren at jeg ikke så noen mulighet til å overvintre knollene under bordet i gangen. Georginer utgår dermed til lagringsfasiliteter materialiserer seg. Når det skjer gjenstår å se.
Last man standing; Rocco. 3 oktober 2009

Et annet vintertegn er frøkatalogenes ankomst. I år var T&M først ute. Den fikk ligge ulest i flere timer. Og det sier vel kanskje litt om mitt grønne engasjement for tiden. Jeg oppdaget heromdagen at jeg ikke hadde lest i hagebøker eller hageblader på flere uker. På soverommet er en krimbok plassert ved siden av hodeputa ( foreløpig ulest, jeg sovner før jeg rekker å åpne boka..), og i stua råder kokebøker og interiørblader grunnen. Jeg er ikke bekymret for at hageinteressen har fått seg en permanent knekk, men at det er vanskelig å ta vare på gløden gjennom tidenes nest våteste september her i strøket er kanskje ikke så vanskelig å forestille seg.

Jeg har ikke latt være å planlegge av den grunn. Jeg varsler allerede om utkastelse av planter til neste sommer. De som ikke svarer til forventningene får flytte ut, til fordel for flere av de jeg har som funker.
Jeg sier også med en gang at såing skal holdes til et minimum. Jeg har masse upriklete potter, og like mange uspirte. Kasse på kasse, ugh!

Jeg vet der er mange rundtom som ikke liker det, men jeg ønsker vinteren velkommen, i år som i fjor. Og selv om den starter tidligere tror jeg ikke den vil bli like lang :)


4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Godt å lese at det er flere som ikke har lest hagebøker/blader på noen uker. Har vel nesten ikke lest et blad på et par mnd, kan skylde litt på dårlig sommer, muligens. Men vi får glede oss til neste vår og sommer, mens vi stålsetter oss til vinter`n ;)

Mia sa...

Frökatalog från TM låter spännande, men annars känner jag nog som dig. Hoppackat, klar, färdig, finito med trädgård. Mina dahlior gikk samma väg för ett par år sen, har jag ångrat mig, det är faktiskt inte ofta, bara när jag sett er andras tjusiga foton.

josimo sa...

Et virkelig vakkert bilde du hadde tatt.
Kos deg i høstkvelden

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Heldigvis kom ikke vinteren så raskt. Vi har hatt noen fine dager nå, men det blir kaldere, ja!
Georginer ga jeg opp for lenge siden. Enten hadde jeg lagt knollene på et lurt sted som var umulig å huske hvor var når våren kom, eller de hilste aldri på meg.
Så nå gleder jeg meg kun over dem som titter opp bak gjerdet i nabolaget når den tid kommer.
Ha en fin ettermiddag!