torsdag 21. juni 2012

Iris, vakre favoritter

Anne på Moseplassen er på irisgaleien for tiden. Det skjønner jeg veldig godt. De fleste tenker nok på den vanlige sverdirisen(pseudacorus) og Germanica-typer  når de hører ordet, men det finnes så mye mer..!
Uansett var Germanica helt uaktuell i skygge og leire. Jeg kjøpte derfor det jeg kom over av små iriser og sibirica og satte ned, og de kvitterte med å blomstre. Ja, noen av dem så til og med ut til å trives..
 Den øverste er en lav type, muligens en graminea. Den andre er iris sibirica 'Memphis Memory' . Den tredje vil jeg tro er en sibirica, men vet ikke hvilken.
De tidlige, iris ’Katharine Hodgkin’ og iris reticulata ’Harmony’
Iris pumila
Iris sibirica alba


Iris hookeri 'Monstrosa' og iris graminea er små iriser som har gjort det bra i min forrige hage. Desverre har jeg ikke bilde av 'Monstrosa', men den ligner i blomst på 'Memphis Memory'. Vil du ha en iris som er lavere og tidligblomstrende er de anbefalt å prøve :)


4 kommentarer:

Marit sa...

Så mange flotte du har! Jeg elsker iriser :-)

Mariann sa...

Her var det mange fine, ja. Jeg er veldig glad i den tidlige våririsen. Jeg har nå kjøpt noen I. sibirica, men de blomstrer nok ikke i år.

Vivi sa...

Kjempe mange flotte Iris!

Jeg skulle ønske jeg hadde mange, men de kalde vintrene har tatt knekken på så mange, så jeg er litt betenkt. Men man skal aldri si aldri, om jeg kommer over noen fine :)

Ha en super kveld. Klem

Anne (Moseplassen) sa...

så masse spennende du har da!
Nydelige er de, takk for at du er med og sprer irisinspirasjon :D