lørdag 7. februar 2009

Ventemodus...

Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal stresse med såingen, med andre ord lar jeg fornuften råde og venter med såing av tomater til i slutten av måneden.
Samtidig kan jeg begynne å ordne litt i drivhuset slik at alt er klart til oppstart. Åh, som jeg gleder meg...!!
Jeg har gått gjennom frøbeholdningen og funnet ut at det er veldig få av staudene jeg skal så som trenger stratifisering. Da venter jeg med dem også til jeg får flere i hus.

For jeg venter selvfølgelig på flere frø :)
Sendte avgårde en bestilling til Primafrø for en drøy uke siden. I tillegg har jeg ordrer til Impecta, Rara Växter og Jelitto liggende klare. Og frøkatalog på vei fra Chiltern Seeds.
I tillegg kom Potentilla med en påminnelse om Plant World Seeds. Farlig!

Men når man har slikt trivelig venteselskal går ventingen som en lek!
Mine to gode kompiser begynner å vise mer interesse for hva som foregår utenfor huset. De får holde seg innendørs ihvertfall en måned til. Det er kaldt her nå, og det eneste stedet det er enkelt for dem å følge er veien, det ønsker ikke vi. Så da venter vi..

I have decided to wait with sowing of tomatoes and all perennial seeds til the end of the month. There are not many fo the perennial seeds that needs chilling so there's no hurry. Hopefully I can sow them in the greenhouse instead of spreading pots and sowing compost all over the kitchen.
All the waiting makes room for more seed orders. I'm still waiting for the seeds I ordered in the beginning of the year, and I have placed an order at Primafrø a week ago. I also have orders ready to send to Impecta, Rara Växter and Jelitto. I couldn't resist ordering the seed catalogue fro Chiltern Seeds, waiting for that one as well.
And then my garden friend Potentilla reminded me of Plant World Seeds. Danger signs ahead!

But there's no problem waiting with such great company as I have. They are showing increasing interest on what's going on outside the house, but they will stay indoors for at least another month. February is the coldest month here, and the only thing for them to do at the moment is to follow the road which is exactly what I don't want. Then we wait...

7 kommentarer:

camellia sa...

Så tomater, det var länge sedan jag gjorde. Basilika blir det i slutet på februari...kan jag inte vara utan. Annars är jag dålig på att driva upp från frön, eller kanske är det just det där med ett kök istället för ett växthus...

Charlotte sa...

For noen nyyyyydelige puser!!!
Avventer det meste av såingen jeg også. Vet ikke helt om jeg skal bo her eller ikke. Men jeg tror vi bestemmer oss for å bli.. vi får se.
Håper å ser mer av pusene dine.

Anna sa...

Har börjat så mina första chiliplantor! :-) Sen blir det tomater och basilika, mixsallad i jättekruka, agretto och så ska jag testa morot pariser market i kruka i år. Ha en bra helg! //Anna

Rob (ourfrenchgarden) sa...

Bonjour

I have three cats. Harold, Hector and Horace.

I think there must be a re-hab clinic for those that over order seeds. I'm going to check in! See you there!

Rob

Pusepilde sa...

Camellia, jeg har prøvd kjøkkenmetoden også, den fungerer til basilikum. Heldigvis :)

Charlotte, jeg bare venter på lysere tider og nye steder som skal utforskes. Jeg forventer høy trafikk i drivhuset. Da blir det garrantert mer pusing.

Anna: Heldig du ;) Må vente med chili også, enda jeg vet at de burde sås nå for å få avling før vinteren kommer igjen. Agretto høres spennede ut, kanskje jeg bare må prøve? Selv om jeg har bestemt meg for å ikke prøve ut så my nye grønnsaker i år.

Rob: Love the names of your cats :) Don't think I've seen them?

I immediately started fantasising about this rehab. It must be a fantastic place!
I think there's no way I can be cured, though ;)

Niels Plougmann sa...

Selvom det koldt udenfor, kan man mærke at solen begynder at få mere magt, dag for dag. Sådan er det for os nordboere - vi venter med længsel på våren og lune i luften. I det mindste kan vi da, som du skriver få ventiden til at gå med at bestille frø hjem. I år vil jeg have flere lathyrus og opiumsvalmuer, nigella og, og .... I min have kan jeg se naboens kat - den skraber i katteurten, som den er helt vild med. Dine katte glæder sig sikkert også til våren.

Kathrine sa...

Så flotte katter du har:-) Og ja, alt går:) Og det var faktisk varmt i solveggen også.

Ha en fin fin dag:-)