søndag 3. mai 2009

Fra nå av er vi ute

Tilstand 1. mai

Vi har startet på våronna her oppe i skogen. Første ting som må gjøres er å fjerne snø.
Jeg startet måkinga på fredag, og har fortsatt en god del igjen. Det er en fryd å se på elven av smeltevann som renner ned bakken. Det sildrer og drypper overalt.


Et stykke på vei...1. mai

I går var det et helt fantastisk vær. Temperaturen var helt oppe i 17 grader, med bare et lite vindpust som ikke var type kald sno, men faktisk mild bris. Kattene, -som kke har fått så mye utetrening ennå, løp ut og inn som de ville, de likte tydeligvis også godværet.
Etter en måkeøkt som resulterte i at jeg til slutt sto i tskjorte, shorts og cherroxer måtte jeg bare ha en is, -årets første :)
Grillrøyken lå tett over fjorden utover ettermiddagen, vi rakk å grille et par pølser før det kom en liten regnbyge. Da passet det bra å trekke inn og se på to episoder av Claus Dalbys Drivhusdrømme, nettopp for å drømme litt, og avslutte med Trädgårdsfredag, jordnært og jovialt. Egentlig en perfekt dag :)

I dag er det grått igjen og nede i 6 grader. Jeg har gått igjennom staudesådden fra i fjor og funnet flere uidentifiserte spirer. Aconitum hemsleyanum spirer som bare rakkern, sammen med vier, bjørk, løvetann og mose.
Jeg hadde masse potter med småplanter og upriklede som jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre med i fjor høst. Jeg endte opp med å legge dem på siden tett sammen oppå fiberduk. Det ser ut til å ha gått bra med de pottene jeg hittil har fått løs fra snøen og isen. Bra!

Gråtrosten er i ferd med å innta plassene, de jager skjæra og skvatrer irritert når de oppdager pelskledde jyplinger som kommer for nær. Det blir spennende å se hvor mange reir det blir her i år. I fjor var det ikke så mange her, men året før var de overalt. Snøspurven har vi ikke sett noe til i år. Det kan sikkert ha noe å gjøre med at det har tint sakte i år.
Men andre sommergjester har ankommet. Både bjørkefink, bokfink, gransanger og hagesanger er på plass, og nye kvitter kommer stadig til.

Sånn, da er det ut og fortsette. Kanskje jeg får priklet litt også?

3 kommentarer:

Vivi sa...

Det er mye som tyder på at våren er kommet til deg også, selv om du har igjen noe snø. Stå på og måk - dette klarer du!

Villrose sa...

Overskriften tiltredes!
Rart å tenke på, at for kort tid siden så det sånn ut her, og nå er det "full sommer" med blomstrende morelltre...

Går vel fort unna hos deg og, nå :-)

Pusepilde sa...

Det går rasende fort nå, bare det ikke blir for lav temperatur om nettene. Det er så kult å se på hvert eneste grønne blad som stikker seg frem gjennom snøen :)