søndag 9. august 2009

Kjærkomment regn

Store planer for dagen forsvant i det øyeblikket jeg hadde tømt tekoppen og skulle til å ta på meg hagehanskene. Da kom regnet, skikkelig heftig sommerregn!
Kattene løp til nærmeste skjulested, og jeg måtte stå markisevakt på trappa.

Så da ble det ikke frest opp til plen i dag heller, men kanskje tomatjungelen får seg en (machete)runde istedet? Eller kanskje litt prikling?

Det fantastiske sommerværet vi har hatt her i de siste ukene har virkelig satt fart i ting. Det er frydefullt å se at planter bare eksploderer. Små pingler legger på seg og fyller gradvis mere ut. Plantetabber åpenbarer seg stadig. Jeg hadde så gode planer når jeg plantet alt tidligere i sommer som falt i fisk til fordel for fikse ideer og impulsive stuntsammensetninger. Jada, flyttelista blir lang.
Jeg skal banke meg selv i hodet med en klubbe hvis jeg begynner med fikse ideer til våren. Neste år vil jeg ha mer enn ett bed som ikke truer med å angripe meg når jeg ser for lenge på det.

Gode nyheter er at nå blomstrer lavendelen jeg sådde for tre år siden :)
Skal ikke akkurat si at den er bugnende, men at den blomstrer er jo prisverdig. I vår var jeg ikke særlig optimistisk og kastet alle småplantene, bare den største ble stående igjen. Nå vurderer jeg å så på nytt til våren. Å kjøpe planter virker å være bortkastet, de har klart vinteren dårligere enn de små pinglete frøplantene. Kanskje stiklinger kan være en mulighet?

Drivhuset. Hehe.
Husets herre blir daglig tilkalt for å se hvor stor agurkene er. Nå tør han ikke å gå inn der, så fullt er det. Igjen hørte jeg ikke på min indre stemme som sa at en plante er nok, jeg har tre. Jeg tør knapt å gå inn der selv...

Oppfølging av tomatplantene har vært mangelfull de siste ukene. Resultatet er jo selvfølgelig ytterligere kaos, vill vekst og lite tomater.
Tror klubba også bør brukes når jeg står og potter opp tomatplanter til våren. KUN EN AV HVER, TAKK!

Georginene begynner så smått og folde ut de første knoppene. Gøy å få se de ordentlig, for i fjor ble det ikke noe blomstring. En yndig selvsådd lyste mot meg bak monstergressløken i morges. Sitrongul enkel blomst med litt rosaskjær mot mørkt bladverk, et friskt pust :)
Jeg ønsker meg virkelig bedre overvintringsmuligheter. Vil fryktelig gjerne ha mange fler.Rødt er fraværende i min hage. Dette tror jeg er det nærmeste jeg kommer. Bildet lyver egentlig en smule, for blomstene er mye mørkere, og ser på avstand nesten svarte ut. Frøene til denne nelliken tror jeg kommer fra Solfrid, jeg tror det er dianthus 'Sooty'.

7 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Så kjekt at du har fått lavendel til å blomstre. Fortsatt har jeg en ide om at frøsådde planter klarer seg bedre enn kjøpte, de har mye bedre oppvekstmiljø...

Ønsker deg en fortsatt fin august!

Anna sa...

Här har det också den senaste veckan varit fantastisk härligt sommarväder som sätter fart på det mesta :-) Vad spännande med dina odlingar och ja jag vet det med tomatplantor, jag hade 75 st tror jag som jag fick låta gå "hädan", balkongen räcker ju inte till till stora tomatodlingar... Kram Anna

solfrid sa...

Frøene fikk jeg av Inger Karin for mange år siden. De setter masse frø og jeg er veldig glad i mine. De kommer trofast igjen, år etter år:D

solfrid sa...

Mørke blomster er vanskelige å ta bilder av. Jeg blir like irritert hver gang - lover meg selv å begynne å spare til skikkelig kamera med linse.

Bønna sa...

Er det ikke litt deilig å kunne skrive en slik overskrift ?

anne - moseplassen sa...

lavendel skal være grei å stikke, om du stikker de du har så veit du jo at de er herdige :) Du sparer vel minst inn et år på å stikke kontra å så tenker jeg.

Mia sa...

For en herlig energikikk lesingen her gav meg! Sommervær vet jeg ikke stort om dok, synes det begynner regne så snart jeg stikker hodet utenfor døren, men gror gjør det, sant,sant.. Det tar mig to år fra jeg har stukket mine lavendelstiklinger til de blommer så da sparer du vel kanskje et år..