torsdag 20. august 2009

Pakke fra min hemmelige hagevenn :)

En mystisk pakke dumpet ned i postkassen på tirsdag. En hemmelig hagevenn har sendt meg en skoeske med godsaker for en hagegal :)


Oppi eska lå det et koselig kort med en kort beskrivelse av plantene og hvorfor vedkommende hadde valgt ut akkurat de plantene til meg. Kortet er underskrevet med "-din hagevenn langt mot sør"
Hmm, her kommer det altså nesten eksotiske ting!

Alle plantene var merket med navn. Den første som dukket opp var heuchera 'Palace Purple'
Denne har jeg hatt en stund i hagen min, men tilfeldighetene ville ha det til at den ikke har klart hardhendt behandling i sommer. Nå har jeg altså fått en ny :)


Neste opp av eska var et lite tre. Jeg bor i skogen og da kan man jo tenke at trær har man nok av. Jeg har mange høye bjørketrær, litt rogn og en skranglete gammel selje som sprer tusenvis av frø hver sommer. Disse trærne har til felles at de er gamle og må felles før eller senere. Et av den blir herved erstattet med en balsampoppel. Håper den vokser seg riktig stor her oppå bakken.


Så dukket det opp en pinne. Hmm, besynderlig...
Men jammen var det ikke en av mine ønskeplanter som jeg hadde nevnt spesifikt i mitt ønskebrev.

Jeg har nå rubus odoratus. Hurra!
Etter planen skal den få vokse seg stor rett bak krona.


Min hemmelige venn sier at neste plante vokser side om side med rubusen i hennes hage:
Filipendula camtschatica, en virkelig staselig plante. Det står et kjempeeksemplar i Botanisk hage i Tromsø. Den kan nesten brukes som parasoll...
Jeg vet ikke om jeg har nevnt det noe sted, men denne planten har jeg også ønsket meg. Jeg glemte å bestille den både fra Nautesund og Dragland i vår. Det var nok en mening med det ;)


I bunnen av eska lå det to frøposer. Jeg liker frø. Frø blir til maaange planter :D
Husets herre ønsker seg vårblomster, og uttrykte i vår begeistring for vill og uhemmet primulablomstring. Hva var det nå de het igjen??
Ihvertfall; jeg hadde helt glemt dette, men fikk minnet oppfrisket nå. Planen, -eller skal jeg kanskje si drømmen, er at lunden skal blomstre vilt og uhemmet på våren og tidlig sommer. Disse kommer godt med.


Du, min kjære hagevenn, har virkelig vridd hjernen din. Vi har tydeligvis ganske forskjellige hager, -eller ihvertfall ganske forskjellige interesser. At du skulle treffe så bra hadde du kanskje ikke trodd?
Jeg vet ennå ikke hvem du er, enskjønt jeg har noen mistanker ;)
Uansett,

tuusen tusen takk!

1 kommentar:

Mia sa...

Så spennade, både med plantene og den ukjente vennen. Det gjør nok gleden bare enda større at du ikke helt aner hvem ...